logo SBF

SBF staat voor Samenwerkende Brancheorganisaties Filantropie.

Het doel van SBF is het bevorderen van goede randvoorwaarden voor een optimaal functionerende filantropische sector.

SBF overlegt met de overheid inzake voorgenomen beleid, uitvoeringskwesties en wetgeving.

Actuele dossiers zijn het toepasselijke fiscale stelsel (b.v. ANBI-status; giftenaftrek), kwaliteit en toezicht (Validatiestelsel, b.v. Erkenningsregeling Goede Doelen) en overige wet- en regelgeving.

SBF is een platform dat de gemeenschappelijke belangen behartigt van vier zelfstandige brancheorganisaties.

Goede doelen op de bres voor fiscale giftenaftrek

Goede doelen op de bres voor fiscale giftenaftrek

Het Nederlands Dagblad wijdt een artikel aan het Manifest Filantropie dat vandaag wordt gepresenteerd aan de Tweede Kamer.

 

Enkele quotes uit het artikel:

‘Kerken, goede doelen en andere welzijnsinstellingen willen dat een nieuw kabinet niet tornt aan de giftenaftrek. Daarvoor pleiten zij in een een manifest dat zij vandaag presenteren. Het manifest is gericht op VVD, CDA, D66 en GroenLinks, die nu onderhandelen over een nieuw kabinet. De giftenaftrek is een fiscaal voordeel voor burgers die geld geven aan kerken of goede doelen. Die giften zijn aftrekbaar voor de inkomstenbelasting.

 

Aanleiding voor het manifest is dat het werk van onder meer kerken en goede doelen tijdens de recente verkiezingscampagne niet aan de orde kwam, aldus Bosma van Goede Doelen Nederland. Het manifest vraagt erkenning voor het werk van deze organisaties. ‘Samen werken zij aan een samenleving waarin maatschappelijke binding, actief burgerschap en zingeving centraal staan.’

Tags: